apa2 je lah

come & share ur opinion

Casio: sgw-500h module 5269

Assalamualaikum N Guten Tag!

smlm aku bli jam spt yg tertulis di atas.
nape aku bli model tu? sbb aku rasa ia cantik & functional.

ia agak besar di pergelangan tgn..huhu

ia agak besar di pergelangan tgn..huhu

sila layan gmba2 ni dulu..

depan

depan

belakang

belakang

kanan

kanan

kiri

kiri

tali

tali

ini antara fungsi2 jam ni.
lama jugak aku baca User Guidenye..haha

last but not least..tengokla DEPTH yg ada pd DIAL/FACE jam ni🙂
DSC_0420

DSC_0421

DSC_0423

ps: pics were taken using sony xperia Z with superior auto mode.

Spot the Differences!: fotochop Honda Jazz GE

bertemu kembali.

ini kali fotochop honda jazz GE.

filosofi aku simple: LESS is MORE.

Ori Front

Ori Front

Mod Front

Mod Front

Ori Rear

Ori Rear

Mod Rear

Mod Rear

 
Amacam?

p/s: aku xtau nk set gambo kasi besar. nnt aku usahakan.  DONE!

Spot the Differences!: fotochop Honda City 2014

apa yg beza?

hahahaha..

korang suka yg mana?

mengapa?

1A

1A

2A

2A

1B

1B

2B

2B

Spot the Differences!: fotochop Honda Mobilio Prototype

hahahaha..gatal tangan lg.

honda mobilio ni +- cm honda brio.

aku pernah tgk honda brio kt indon tempohari.

huduh.

so kali ni aku bikin my own version of brio.

kalu korang rasa ver aku huduh, korang buatla ver korg sendiri..

hahaaha

ni yg ori

ni yg ori

ni yg aku fotochop. lampu depan ada lekuk cm lampu blkg. signal kt side mirror kasi turun sket.

ni yg aku fotochop.
lampu depan ada lekuk cm lampu blkg.
signal kt side mirror kasi turun sket.

ni yg ori

ni yg ori

letak lampu reverse dlm lampu merah.

letak lampu reverse dlm lampu merah.

ikhlas aku ckp aku ske bumper depan & belakang honda mobilio nih!

 

gmba aku pau dr blog kt watermark tu.

Spot the Differences!: fotochop Suprima S

bertemu lagi kali ini.

atas dasar ke”tidakpuashati”an pd tailight Suprima S,

aku fotochop buntutnya lagi.

idea ini dtgnya dr kawan sebelah aku yg mmg meminati alfa romeo.

alfisti.

(bukan la nama dia alfisti..)

ok. let’s start.

ini suprima s.

ini suprima s.

+

ini alfa romeo giulietta

ini alfa romeo giulietta

=

ini yg aku modified. xble la sama sgt..wakkaka

ini yg aku modified. xble la sama sgt..wakkaka

sekian.

segala gambar tu aku amik dr internet.

Review: Suprima S Interior.

Assalamualaikum Geng,

ni la review interior aku pasal Suprima S.

tgk kete kt shorum jln ampng,

 

Thanks abg Ramli sbb entertained kitorg🙂

Spot the Differences! : fotochop p3-22a

ada org suka nama lama,

ada org suggest nama baru.

xkesah la sbb aku lg ske fotochop.

ni yg ori.

ni yg ori.

ni yg aku chop2 kn.

ni yg aku chop2 kn.

cer teka apa yg aku fotochop kn?

malas teka? ini jawapannya:

1. lampu belakang.

– dulu dgr citer 2-pieces tailight, alik2 kuar ada 1piece.

– aku introduce lampu reverse&signal dlm bentuk “C” supaya nmpk “melintang” sket.

– aku nk dia nmpk melintang sbb p3-22a ni cm jinjang, so kena ada mendatar supaya xnmpk tinggi.

ala..dulu2 dlm kemahiran hidup ada ajar, kalu org kurus, pakai la baju strip melintang supaya nmpk berisi.

2. bumper belakang.

– di”tebal”kn lip nye sepaya nmpk tough. yg dlm ori tu cm kepeng jek.

3.  spoiler blkg.

-dihitamkn bawahnye agar nmpk “blend”.

hahahaha…inb4 ckp senang la etc..

ps: credit pd empunya gmbo yg aku cekau dr internet.

Does it look like this: Preve Hatchback II?

la ni tgh hangat psl preve hatchback.

ada org kata designnye itu ini begitu begini.

jd sy pn buat le yg mengikut citarasa sy…hahaha

Image

ori

chop chop chop, paste paste paste, edit edit edit..

presenting….TADA!

Image

imaginasiku

1. lampu bmw x1,

2. chrome bar preve,

3. bumper preve.

 

ps: aku namakan fotochop sbb aku amik “foto” dr internet & aku “chop” sana sini.

Spot the Differences!: fotochop Proton Exora BOLD II

aku kurang berkenan dgn design lampu blkg exora:

panjang, tp xfully utilize.

Image

before

so aku berangan2 agar ia jd begini:

Image

after: smaller light.

what say u?🙂

Spot the Differences! : fotochop Proton Tuah

Skrg ni tgh hangat psl P3-22, Preve Hatchback.

spt yg kita maklum, design Preve +- xlari drp konsep Tuah.

walaupun agak terlewat (demm..mmg terlewat sangat sebenarnye), aku fotochop sket gmbar2 Tuah…

depan ori

depan ori

kasi panjang lines drp lambang rimau masuk dlm lampu,dlm lampu tu, line yg bersambung td pakai led, supaya nmpk berguna line tu.

kasi panjang lines drp lambang rimau masuk dlm lampu,
dlm lampu tu, line yg bersambung td pakai led, supaya nmpk berguna line tu.

blkg ori

blkg ori

kasi besar lambang, edit lampu, panjangkn chrome line..mgkn kalu rajin, reverse light & signal ble pakai led embedded kt chrome tu

kasi besar lambang,
edit lampu,
panjangkn chrome line..

 

sekian